MINUTE MAID; Anàlisi d'un anunci

Despistaos. Cada dos minutos


dijous, 12 de juny del 2008

Treballs finals

Les TIC a l'escola. CEIP Dolors Monserdà - Santa Pau

Material didàctic

Anàlisi d'un anunci

L'anunci al qual fa referència el nostre anàlisi està penjat a l'inici del blog.

divendres, 30 de maig del 2008

30/5/08

Hem adjuntat una activitat clic al final del blog.

divendres, 23 de maig del 2008

23 / 5 / 08

En Josep Maria ens ha explicat diverses maneres per comunicar-nos per telefonia i mitjançant l'ordinador:

- SKYPE
- VOIP BUSTER
- VOIP STUNT

Varem poguer comprovar com el professor va trucar a la Míriam (una de les noies de la classe) amb el PC. També hem fet una trucada on podiem veure els interlocutors per la pantalla de l'ordinador (web cam).

També hem parlat sobre el fet que molts materials per alumnes amb NEE, es poden aplicar a aules d'infantil. Hi ens ha presentat el programa l'Aplicació Fàcil, i hem pogut comprovar que encara que estigui pensat per a nens i nenes d'educació especial, serveix també pels parvularis.

Finalment abans d'acabar la classe, i deixar-nos una estona per posar al dia els nostres blogs, ens ha ensenyat a fer muntatges mutlimèdia amb fotos.

dilluns, 19 de maig del 2008

divendres, 16 de maig del 2008

16/5/08

Hem estat parlant de les utilitats del telèfons mòbils. Ara serveixen per tot i més, i fins i tot ha substituit altres teconologia (les càmeres de fotografies, de vídeo, internet...). Després hem parlat de les utilitats que poden tenir en l'àmbit educatiu, i hem vist que amb nens i nenes amb NEE per exemple sordesa, etc. els nens/es poden utilitzar els telèfons mòbils per comunicar-se mitjançant missatges.

D'altra banda, els telèfons mòbils poden ser amb targeta de prepagament o amb contracte. L'avantatge que té el fet de que sigui amb contracte és que es poden saber quines trucades s'han fet, quins són les números als quals s'han enviat missatges, etc. en canvi amb targetes de prepagament s'utilitza el mòbil sense cap control, i amb nens/es gaire petits és aconsellable que no sigui així.

Després hem estat parlant dels videojocs. En les capses d'aquests hi ha unes icones anomenades peguis, i indiquen quin és el contingut del joc. Hi ha peguis per indicar per exemple:

- El grau de violència.
- Si hi ha accions relacionada amb la nuesa o amb el sexe.
- L'edat a partir del qual es pot jugar.
- Si incita a les drogues.
- Si pot provocar malsons.
- Si incita a la marginació.
- Entre d'altres.

Però si la gent no sap el significat d'aquestes icones, no serveixen per prevenir de contingut dels videojocs. Seria interessant fonementar aquest coneixement.

divendres, 9 de maig del 2008

divendres, 25 d’abril del 2008

25 / 4 / 08

Hem après a fer un calendari personal, on hi podem posar totes les coses que hem de dur a terme, i a més a més podem posar-hi " capes " amb les festes d'Espanya, etc. i així no és necessari que les haugém de marcar una per una. Ho hem fet amb el www.google.com/calendar.
Amb aquest programa, fins i tot tenim la possiblilitat de tenir un mapa per si no sabem arribar als llocs on hem d'anar.

Hem après a penjar el nostre Power Point resumint el document de TIC, primer ho hem fet amb el programa Google Page Creator, i s'obria el programa extern complet ( El Power Point).

Presentació competències TIC del professorat UNESCO.

Després per tal de fer innecessari obrir el programa sencer per veure la presentació, l'hem tornat a penjar però amb Slide Share:

divendres, 18 d’abril del 2008

divendres, 11 d’abril del 2008

11 / 4 / 08

Tornant a utilitzar novament el www.google.es/docs, hem fet un document conjunt per tal d'escriure tots en quina escola volem anar a fer el nostre treball.

Després ens ha presentat un programa anomenat Picasa2 on hem pogut modificar fotografies. Aquest n'és un exemple:

Saló d'expodidàctica


Finalment ens va ensenyar a penjat cançons al blog! :)

diumenge, 6 d’abril del 2008

4 / 4 / 08

La classe d'avui ha estat especial. No l'hem fet a l'Universitat sinó que hem anat a visitar el saló Expodidàctic de Barcelona.

El saló estava molt bé, ens hem passejat una mica per allà, per poder veure les diferents coses que hi havia, i llavors un noi ens ha fet una altra demostració de les Pissarres Didàctiques Interactives, i ens ha sorprès amb demostracions d'uns programes molt elaborats on podiem fer un enorme d'activitats i càlculs súper complicats!

En Josep Maria en ha donat un CD de Materials de formació per tal que hi poguem donar una ullada.

Després ja hem anat a explicar el conte a la xtec ràdio i també ha estat molt bé.


28 / 3 / 08

A la classe d'avui hem fet coses molt interessants.

Primer de tot, hem entrat a l'adreça següent: http://www.google.com/docs. Aquesta adreça ens ha portat fins a un document interactiu.
Això vol dir que hem entrat totes amb el mateix nom d'usuari i contresenya, i hem pogut escriure totes en un mateix document. Hem escrit l'adreça del blog de Comunicació Audiovisual, i alhora podiem veure totes les nostres companyes com escribien la seva adreça, i al final hem obtingut una pantalla amb totes les adreces.

Llavors hem tancat totes la sessió i hem tornat a entrar però cadascú amb el seu nom i contrasenya. Després hem escrit una petita frase, i l'hem pogut enviar a les companyes de la nostra fila d'ordinadors. Una vegada enviat el document, hem pogut fer com al principi, podiem escriure totes en el mateix lloc, i era una manera de tenir tota la informació en una mateixa pàgina.

Un cop acabat aquest exercici, hem après a penjar un vídeo del YouTube al nostre blog. El que jo he escollit és sobre la violència a les aules.

I finalment ens ha ensenyat a descarregar vídeos d'Internet, amb un programa que ens ha explicat.

divendres, 14 de març del 2008

14/03/08

Avui, el primer que hem fet ha visitat alguns Portals educatiu institucional.

Com per exemple:

- Depertament d'educació ( Gencat).
- Xarxa telemàtica educativa de Catalunya ( Xtec).
- Edu365.cat.
Hem est
at mirant moltes de les sortides que té aquesta pàgina, des de calculadores científiques, traductors, diccionaris, conjugadors de verbs, exercicis per aules d'infantil, etc!

Després de veure això, hem après a posar imatges a les nostres publicacions del blog, i a posar-hi enllaços:









Dibuixos amagats:
És de làmbit de les matemàtiques, mitjançant les taules de multiplicar, s'han d'anar unint els diferents numeros d'una làmina, i al final apareix un dibuix.










Seqüències:
Consisteix en 2, 3 o 4 imatges, que s'han d'ordenar per ordre cronològic. De més antic a més vell. Per exemple: una seqüencia d'un arbre que està florint. Primer haurem de posar l'arbre sense fulles, després l'arbre amb fulles, finalment l'arbre florit, i per últim un cistell amb fruites.








Paraules:
Tracta d'un exercici de relacionar, les paraules amb el dibuix corresponent. Per exemple: relacionar la paraula de mandarina amb el dibuix d'una mandarina.








Els bombers:
És un exercici molt complert sobre els bombers. Mitjançant activitats molt entretingudes tracta des del material que utilitzen els bombers, com s'escriu la paraula bombers, ordenar el número d'emergència dels bombers, etc. És una activitat que toca tots els àmbits ( memorístic, matemàtiques, llengua...).







La casa:
És una activitat de vocabulari. Surten diferents escenaris de dins una casa, i els nens/es han de col·locar els objectes al lloc corresponent. Alhora que els col·loquen, van sortint els noms de cada un dels objectes.

dimecres, 12 de març del 2008

7 / 3 / 08

En la classe del divendres passat varem començar veient innovacions tecnològiques:

- Primer varem veure un mouse inalàmbric, aparell de molta utilitat ja que permet el moviment de la persona que explica alguna cosa amb l'ajut de l'ordinador per tota l'aula o espai. Facilita el desenvolupament sense limitacions ja que no has d'estar pendent d'estar tota l'estona al costat de l'ordinador.

- Més tard ens va ensenyar una Pissarra interactiva portàtil. Consistia en una petita pissarra que funcionava mitjançant una espècie de bolígraf. El que clickaves a la pissarra, o escribies, etc. sortia projectat a la pantalla de l'ordinador, i en el nostre cas també sortia projectat en una pantalla gran situada damunt la pissarra de l'aula. Varem estar fent proves en un programa nou que en Josep Maria ens va mostrar, i aixó totes varem poder utilitzar la pissarra per veure més el seu funcionament.

Després d'aquesta demostració, i amb el programa que haviem començat a conèixer, vam intentar resoldre la proposta de fer una caràtula d'un conte d'infantil.

Finalment varem obrir un nou blog, el de Comunicació Audiovisual, per tal de poder començar un altre diari d'aula com aquest!

divendres, 29 de febrer del 2008

29 / 2 / 08

Avui, al principi de la classe en Josep Maria ens ha passat un video per tal de reflexionar sobre les noves tecnologies. Hem arribat a una conclusió molt clara:

Els nous recursos dels quals disposem s'han de saber utilitzar, ja que si continuem amb les mateixes metedologies de sempre, no obtindrem mai nous i millors resultats. Per tant, és tant o més important que ens renovem metedològicament que tecnològicament, ja que són dos aspectes que van molt lligats.

Llavors, hem escrit la nostra opinió sobre el video al bloc de l'assignatura.

A continuació hem creat un nou compte de gmail, per tal de poder tenir un compte electrònic al que vincular el blog.

Després hem estat treballant amb el programa Word, ja que, tot i pensar que sabem com funciona, ens hem adonat que hi ha molt recursos que desconeixem, i és bo que anem aprenent per facilitar el simple fet de fer un treball.

Finalment, hem creat aquest blog que ens servirà per a fer un diari d'aula.